BİZ

Aydınlatma Metni

AYDINLATMA METNİ

 

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

Bulutenerji Ölçüm Sistemleri San ve Tic Ltd Şti  . (Bu kısımdan sonra kısaca “Bulutaidat” olarak anılacaktır.) olarak kişisel verileriniz ile ilgili güvenliği ve korunması hususuna yüksek hassasiyet vermekteyiz. Kullanıcılarımıza çok daha kolay,hızlı ve güvenilir bir biçimde hizmet sunmak maksadıyla Bulutaidat olarak bize sağlanan kişisel verilerinizin işlenmesi ve üçüncü kişiler ile paylaşılması veya aktarılması sistemin sürdürülebilmesi açısından gereklidir. Bu bağlamda, Bulutaidat ile paylaşılan kişisel veriler, mevzuata uygun bir biçimde, faaliyet konumuz ve hizmet kapsamlarımızla bağlantılı , ölçülü düzeyde işlenebilecek, gerekli olması durumunda üçüncü kişilere aktarılabilecek ve ayrıca mevzuata uygun olan süre dahilinde saklanabilecektir.

Bu kapsamda 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve bununla ilgili olabilecek diğer mevzuatlar dâhilinde kullanıcılarımızı bilgilendirmek ve işleyiş hakkında aydınlatmak maksadıyla işbu metin yazısı hazırlanmıştır.

 

1. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları ve Hukuki Sebepleri

Bulut Enerji Ölçüm sistemleri San.ve Tic.Ltd.şti. kendisine ait olan Bulutaidat Online Site ve Apartman Yönetim programı ile Site ve Apartman yönetimlerine yazılım hizmeti vermektedir. Hizmet verdiğimiz Site ve Apartmanların yetkilendirdiği yönetim şirketleri ile akdettiği hizmet sözleşmesi çerçevesinde ,Kat Malikleri ve Kiracılar, Yöneticiler ve çalışanlara ait kişisel verilerin korunmasına ve güvenliğine hassasiyetle dikkat ederek kapsamlı hizmet sunmaktadır.

Müşterilerimizin ve sisteme kayıt edilen kat maliki ,kiracı ve tüm şahısların kişisel verileri, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”), 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, Türk Ceza Kanunu ve ilgili mevzuatta yer alan hükümlere uygun bir biçimde işlenmektedir.

Bulutaidat’un sunduğu hizmetler dahilinde kişisel verileriniz;

•  KVKK’da belirtilen koşullara uygun biçimde

• Doğru ve güncel olarak,

Hizmetlerin verilebilmesi açısından gerekli olan toplu yaşam alanı sakinlerinin kimlik bilgileri, iletişim ve diğer gerekli görülen bilgileri kayıt etmek,

Kullanıcıların istek , şikayet ve öneri taleplerini değerlendirebilmek ve çözümleyerek sonuca kavuşturmak,

Yürürlükte olan mevzuattan edinilen hak ve yükümlülük görevlerimizi yerine getirmek amaçlarıyla işliyoruz.

Kişisel verileriniz, Bulutaidat’ın web sitesi ve/veya uygulaması üzerinden sunulan hizmetlerden yararlanabilmeniz adına işlenmekte ve muhafaza edilmektedir. Kişisel verileriniz ile ilgili, Bulutaidat tarafından sunulan hizmetler ile bağlantılı olarak değişkenlik gösterebilmekte ve bununla beraber;sistem tarafından otomatik veya otomatik olmayan biçimlerle, başta internet sitesi ve uygulama olmakla beraber çeşitli vasıtalarla yazılı,sözlü ya da elektronik bir biçimde toplanabilmektedir. Bulutaidat’un ürün ve hizmetlerinden yararlandığınız ve/veya sakini olduğunuz site yöneticilerinin veya sitelerin yetki verdiği yönetim şirketinin Bulutaidat ile sözleşme ilişkisi yürürlükte olduğu müddet ve süre içerisinde, KVKK’nın yürürlük tarihinden önce verdiğiniz rıza beyanı veya yürürlük tarihinden daha sonrasında verdiğiniz açık rıza veya KVKK’da belirtilen kural ve koşullar çerçevesi içerisinde kişisel verileriniz işleyebiliriz.

 

2. Kişisel Verilerinizin Toplanma Biçimleri ve Toplanan Kişisel Veriler

Toplu yaşam alanı yöneticileri ve toplu yaşam alanlarının yetki verdiği yönetim şirketleri tarafından, Bulutaidat’a; ad, soyad, e-posta adresi, kimlik bilgileri, ev veya iş adresi ya da telefon numarası gibi kişisel bilgileri posta kodu ,cinsiyet, tercihler,ilgi alanları ve sık kullanılanlar gibi bilgileri; internet sitesi ve/veya uygulama üzerinden ödeme yapılması halinde yapılan ödemeye dair ek bilgiler iletilebilmekte ve Bulutaidat tarafından kendisine verilen bu bilgiler kayıt altına alınmaktadır. Bu durumda, Bulutaidat olarak kredi kartı bilgilerini kendisine ait sunucu veya sistemlerde kayıt altına almadığını veya herhangi bir şekilde saklamadığını belirtmek isteriz.

Bu bilgilere ilave olarak Bulutaidat, kullanıcıların herhangi bir kimlik tespitine ihtiyaç duymaksızın, Bulutaidat tarafından sunulan hizmetler ile kullanıcıları etkileşimleri hakkında ek bilgiler toplamaktadır. Bulutaidat’a sizi yönlendiren internet sitesi, Bulutaidat’a erişmek için kullandığınız web arama motorları,anahtar sözcükler, internet sitemiz içerisinde görüntülediğiniz sayfalar,web tarayıcınızın genişlik veya yükseklik gibi ebat bilgileri olabilir. Bu bilgileri almak için bir takım eklenti araçları kullanırız. Görüntülenen sayfalar, tıklanan sayfa bağlantıları, internet sitemiz veya uygulamamız üzerinden yapılan diğer işlemler hakkında bilgi edinmek ve toplamak için belirli teknolojiler kullanırız. Tarayıcınızın genel olarak ziyaret edilen her siteye gönderdiği , IP adresi, tarayıcı biçimi, erişim zamanları ve bağlantı gibi bir takım standart bilgileri alabiliriz.

Bulutaidat’dan alınan e-posta ile ilgili, açılıp açılmadığına dair bilgi ve hangi bağlantıları tıklayıp tıklamadığınızı belirlemek için internet işaretleri veya buna benzer teknolojiler kullanabiliriz.

Bulutaidat, sizlere daha hızlı yardımcı olmak ve hizmetlerimizde oturum açabilmenizi sağlamak için tanımlama bilgilerinizi (çerez veya cookie) kullanır. Tanımlama bilgileri, web sitelerin ilgili verileri saklamak adına sabit diskinize yerleştirilen küçük metin dosyalarıdır. Tanımlama bilgileri, bu tanımlama bilgisini size gönderen etki alanındaki internet sunucusu tarafından daha sonra ki girişlerinizde okunabilecek bilgileri içerir ve bu bilgiler bilgisayarınıza hiçbir şekilde zarar verme maksadıyla kullanılamaz. Tanımlama bilgilerinin kullanmakta ki temel amacımız, daha sonraki ziyaretlerinizde yine aynı bilgilerinizle her defasında yeniden girme zorunluluğunu ortadan kaldırmak ve internet sitemize girişlerde zaman kazandırmaktır.

İnternet sitemizde ki oturumunuzu kapattığınız takdirde bu tanımlama bilgileri sabit diskinizden silinir. Sürekli olarak kullanmadığınız bir bilgisayarı kullanıyorsanız veya başka bir sebeple bu bilgilerin depolanmasını herhangi bir şekilde istemiyorsanız, oturum açma sayfasında yer alan “beni hatırla” ibaresini lütfen tercih etmeyin.

Bulutaidat internet sitesinde ve/veya uygulamasında çerez (cookie) kullanımının var olduğunu , koşulları sağlayarak hizmetlerin iyileştirilmesi ve farklı hizmetler önermek maksadıyla kullanıcılara zamandan fayda ve yarar sağlanması bu Aydınlatma Metni ile belirtilen amaçlar ve de Bulutaidat’ın sunduğu hizmetlerin amaç ve kapsamı haricinde kullanılmamak şartı ile gezinme bilgilerinizin ve internet sitesi içindeki sayfalar arası hareket bilgilerinizin toplanacağını, işleneceğini, üçüncü kişilerle paylaşılacağını ve güvenli bir biçimde saklanacağını iletmek isteriz. İnternet tarayıcınızdan çerezleri silebilirsiniz. Çerez kullanımını kaldırmanız veya reddetmeniz durumunda internet sitesini veya uygulamayı kullanabilirsiniz fakat bu durum sağladığımız hizmet ve kolaylıklarda tüm imkanlara erişemeyebilirsiniz. Bu kapsamda, eğer internet sitesi ve/veya uygulamayı tüm işlevleriyle birlikte kullanmak istiyorsanız çerezlerin kullanımına ilişkin onayınız bulunması gerekir.

Bulutaidat, hizmetlerini geliştirmek ve işletmek için kişisel bilgilerinizi toplayabilir ve bunları kullanabilir. Bu kullanımlar size daha faydalı ve hızlı hizmet sunmak, aynı bilgileri tekrar tekrar girme zorunluluğunu ortadan kaldırmak ve sonuç olarak uygulama ve hizmetlerin kullanımını kolaylaştırmaktır.

Kişisel bilgilerinizi iletişim kurmak için de kullanabiliriz. Hoş geldiniz e-postaları, teknik hizmet sorunlarıyla ilgili bilgi ,geri dönüş ve güvenlik duyuruları gibi zorunlu olarak sağlanan belirli hizmet iletişimleri de gönderebiliriz veya bununla ilgili iletişime geçebiliriz.

Toplanan verileriniz KVKK’da belirtilen koşullara uygun şekilde işlenmektedir. Bu kapsamda kişisel verilerinizi;

Bulutaidat internet sitesini ve/veya uygulamasını kullanan kullanıcının bilgilerini tespit ve teyit etmek,

Hizmetlerin tam anlamıyla verilebilmesi için toplu yaşam alanı sakinlerinin gerekli bilgilerini kaydetmek,

Açık rızanızın bulunması durumunda kişiselleştirilmiş reklamlar, kampanyalar ve diğer faydaları sunmak,

Yürürlükteki mevzuat gereğince fatura düzenlemek,

İnternet sitesi ve/veya uygulama üzerinden sağlanan veri ve bilgiler ile ve bu verilere istinaden veri madenciliği yapmak, kullanıcıların internet sitesini ve uygulamayı kullanımları saklamak ve bunlar üzerinden stratejik planlamalar belirlemek,

Kullanıcıların istek, şikayet ve önerilerini değerlendirebilmek

Yürürlükteki mevzuattan kaynaklanan hak ve yükümlülüklerimizi yerine getirmek amaçlarıyla bu verileri işliyoruz.

Kimlik bilgilerinizle (e-posta adresi, telefon numaranız ve parola) oturum açmanız gerekmektedir. Bulutaidat’daki , şahsi verilerinize erişmek ve bunları görüntülemek için profil sayfasını kullanabilirsiniz.

 

3. Kişisel Verilerinizin Güvenliği

Bulutaidat, kişisel bilgilerinizi yetkisiz erişime, kullanıma ve açıklanmaya karşı korumaya yardımcı olmak amacıyla çeşitli güvenlik teknolojileri ve biçimleri kullanırız. Kişisel verilerinizi gözetim ve denetim altındaki tesislerde bulunan ve sınırlı erişime sahip sunucu sistemler üzerinde depolarız. İnternet üzerinden işlenen verilerin tamamını Güvenli Yuva Katmanı (SSL) protokolü gibi şifreleme yöntemleriyle korumaktayız.

Hesaplarınızı ve kişisel bilgilerinizi korumak için parola ,şifre gibi gizli tutulması gereken içerikler sizin sorumluluğunuzdadır. Bu bilgiyi başka kimseyle paylaşmayınız. Bilgisayarınızı başka kişiler ile de paylaşıyorsanız internet sitemizi  terk etmeden önce her zaman oturumunuzu kapatmalısınız.

Bulutaidat, yürürlükteki mevzuat gereğince kişisel verilerin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması maksatıyla gerekli organizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak konusunda veri sorumlusu sıfatıyla  toplu yaşam alanı yöneticileri ve toplu yaşam alanlarının yetki verdiği yönetim şirketleri arasındaki sözleşmeler uyarınca, veri işleyen sıfatıyla, gerekli sorumlulukları üstlenmiştir.

Kişisel verileriniz yalnızca Bulutaidat’un faaliyet konusu içerisinde işlenme amaçlarının gerektirdiği süreler ve/veya yürürlükteki mevzuatta öngörülen süre kapsamında saklanabilecek, KVKK’da belirtilen kuralları aşacak bir biçimde işlenmeyecek ve işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması durumunda, yürürlükteki diğer mevzuattan doğabilecek saklama mecburiyeti bulunan haller saklı olmak üzere, resen veya ilgili kişi olarak vereceğiniz talebiniz üzerine silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

 

4. Kişisel Verilerinizin Aktarılması

Kişisel verileriniz, KVKK’da belirtilen kurallar çerçevesinde ve bu Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlar doğrultusunda , ilgili kişilerin açık rızası ve beyanı bulunmuyorsa üçüncül olan kişilere kesinlikle aktarılmamaktadır.

Bununla birlikte, kişisel veri işleme amaçları doğrultusunda gerekli güvenlik önlemleriyle beraber kişisel veriler üçüncü kişilere,ödeme hizmeti sağlayan kuruluşlara, iş ortaklarımıza veya ifa yardımcılarımıza sunduğumuz hizmet ve faaliyet kapsamları doğrultusunda ya da ilgili mevzuatın öngördüğü durum ve hallerde düzenleyici ve denetleyici kurumlara ve de resmi mercilere aktarılabilecektir.

Bu Aydınlatma Metni’nde belirtilenlerin haricinde hiçbir kimseye kişisel bilgileriniz üçüncü kişilerle paylaşılmamaktadır. Kişisel bilgileriniz pazarlama amacıyla üçüncü taraflarla paylaşılmaz, ancak buna istinaden size, Bulutaidat’ın iş ortakları adına özel teklifler ile ilgili Bulutaidat’dan ileti almayı isteyip istemediğinize daire karar verme seçeneği sunulmaktadır. Bazı durumlarda ise müşteri destek hizmetleri sağlama, internet siteleri barındırma, ticari işlemler gerçekleştirme veya hizmetlerimizle ilgili istatistiksel çözümlemeler yapma gibi bazı sınırlı hizmetleri Bulutaidat adına yapmaları için üçüncü kişilerle yürürlükteki mevzuata uygun sözleşme ilişkileri kurabiliriz. Bu hizmet sağlayıcılarının sadece hizmeti sağlayabilmek adına gerekli olacak bilgileri tahsis etmeleri gerekebilir. Böyle bir durumda, söz konusu bilgilerin amacı dışında kullanımı yasaktır .Söz konusu hizmet sağlayıcıların ilgili bilgilerin gizliliğini koruması şarttır.

 

5. Sorumluluğun Belirlenmesi

Bulutaidat, toplu yaşam alanı yöneticileri ve toplu yaşam alanlarının yetkilendirdiği yönetim şirketlerine, toplu yaşam alanı sakinlerine daha iyi hizmet verebilmek adına sağlanan bir platform olduğu için, toplu yaşam alanı yöneticileri ve toplu yaşam alanlarının yetki verdiği yönetim şirketleri tarafından Bulutaidat sistemlerine Bulutaidat’ın onayına ve/veya değerlendirmesine tabi olmaksızın dahil edilen kişisel veriler açısından Bulutaidat’ın herhangi bir sorumluluğunun bulunmadığını belirtmek isteriz. Bu kapsamda Bulutaidat, sunduğu platform sağlama hizmeti çerçevesinde, Bulutaidat internet sitesine ve/veya uygulamasına toplu yaşam alanı yöneticileri ve toplu yaşam alanlarının yetki verdiği yönetim şirketleri tarafından yüklenen kişisel verilere müdahale etmemektedir. Özellikle bu sebep uyarınca, bazı durumlar doğrultusunda aşağıda daverilen, KVKK’nın 11. maddesinden doğan haklarınızla ilgili olarak Bulutaidat’a yönelteceğiniz talep ve isteklerin Bulutaidat tarafından karşılanması mümkün olamayabilir. Bu gibi durumlarda, ilgili toplu yaşam alanı yöneticisini ve toplu yaşam alanlarının yetki verdiği yönetim şirketini talebinize ilişkin olarak bilgilendireceğimizi kabul, beyan ve taahhüt ederiz.

 

6. Kişisel Verilere İlişkin Haklar

Kişisel verileriniz ile ilgili işlenip işlenmediğini sorgulama ve bunun yanı sıra işlenmişse de bu konuda bilgi talep etme, eksik veya yanlış işlenme halinde düzeltilmesini isteme, kişisel verilerinizin kanuna aykırı işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız durumunda zararınızı giderilmesini talep etme, silinmesini ya da yok edilmesini talep etme haklarınızın bulunduğunu belirtmek isteriz.

Belirtilen bu haklarınızı ile ilgili, kullanmak istediğiniz varsa bu yöndeki talebinizi KVKK’nın 13. maddesi doğrultusunda, Bulutaidat’un aşağıda belirtmiş olduğu adresine, ad soyad ve imzanınızı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iseniz T.C. kimlik numaranızı veya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil iseniz uyruğunuz ile beraber, pasaport numaranızı veya varsa kimlik numaranızı, yerleşim yeri ile ilgili adresinizi veya çalıştığınız iş yerinizin adresini, e-posta adresi , telefon numaranızı ve gerekli bilgi ve belgeleri eklemek şartıyla  talep konusunu ve  yazılı olarak veya e-posta yoluyla başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurunuz Bulutaidat tarafından incelenip değerlendirildikten sonra otuz gün içerisinde sonuçlandırılacaktır.

Bulutaidat’un adresleri:

KVKK ile ilgili genel bilgiler için: info@bulutenerji.com.tr

KVKK’nın 11. maddesi kapsamında başvurular için: KONYA SELÇUKLU TEKNOKENT-Akademi Mah Gürbulut Sk no 67/1 Selçuklu/KONYA

 

 


COPYRIGHT © 2020 BULUT ENERJİ | DESIGNED BY WWW.HULYATURK.COM.TR